Le6nov kútik

O všetkom, čo ma zaujalo, k čomu som sa dopracoval a tiež o tom, čo ma absolútne nezaujalo a k čomu som sa zatiaľ nedopracoval.

Meno:
Miesto: Banská Bystrica, Slovakia

Sedím si a pozerám, kam sa to ten svet uberá. A pomaly mi dochádza, že mali Baigent, Leigh a Lincoln v Svätej krvi a svätom grále pravdu, rovnako ako bratia Wachovskí v Matrixe, či King vo svojej Temnej veži ...

štvrtok, septembra 21, 2006

A tak som sa zbláznil ...

Každý chlap má vo svojom živote obdobia (väčšinou o nás ženy tvrdia, že to obdobie je len jedno a trvá celý život), kedy sa celkom regulérne zblázni a nepomáhajú na to nijaké lieky. Aby to bolo štýlové, mne sa to prihodilo pri príležitosti tridsiateho výročia úspešného zavŕšenia snaženia mojich rodičov o vytvorenie plnohodnotného člena vtedajšej (ale vlastne... ktovie...) socialistickej spoločnosti. Boli sme s manželkou vyberať v hračkárni nejaké drobnosti pre syna a vtedy som ich uvidel...

Maisto PRO-RODZ Collection


Tunované modelové autíčka PRO-RODZ firmy Maisto. Očičká mi zažiarili, srdce sa rozbúchalo a zalial ma studený zberateľský pot. Samozrejme, že manželka nemala pochopenie pre moje nadšenie a nebola ochotná stráviť najbližšiu hodinu skúmaním vyložených kúskov a už vôbec nie zabiť ďalšiu šesťdesiatminútovku listovaním hrubého katalógu položeného v regáli. A tak som si našiel chvíľku času a poštudoval internetové katalógy, správne sa navnadil a pri prvej príležitosti som vyrazil na osamotenú návštevu hračkárne.

Maisto PRO-RODZ 1:18 - 1970 Chevrolet Nova SS Coupe


Musím priznať, že portfólio firmy Maisto je naozaj široké a JE z čoho vyberať. Okram mnou spomínaných 'tuniakov' PRO-RODZ sú v ponuke rady klasických old-timer áut, moderných trhačov asfaltu, ťahačov, motoriek atď. v rôznych mierkach od 1:18, 1:24, 1:32, 1:43, 1:75 (...) a to v prevedení zberateľské hotové kúsky, alebo skladacie kity. Mňa zaujali práve tie skladačky - jednoduché modely, ktoré sa skladajú bez nutnosti lepenia, či maľovania.

Maisto PRO-RODZ 1:18 - 1962 Chevrolet Bell Air


Séria PRO-RODZ predstavuje väčšinou notoricky známe americké krížniky diaľníc z rokov šesťdesiatych, sedemdesiatych a osemdesiatych; dovedené k dokonalosti športovým tuningom. Chróm, mohutné elektróny, nízkoprofilové pneumatiky a žiarivé farebné prevedenia si ma získali. V balení nájdete kovové diely karosérie, podvozok, detailne prepracovaný interiér so sklápacími sedadlami, presklenie, polstrovanie dverí, imitáciu motora, dve sady elektrónov, pryžové pneumatiky a malý šraubováčik - takže máte všetko, čo pre stavbu auta potrebujete. Ako modelár by som možno uvítal viac priestoru pre klasickú modelárčinu, na druhej strane kvalita prevedenia dielov, či nástrekov je tak úžasná, že sa spokojím s menšími úpravami detailov, či ich zvýraznením.

Maisto PRO-RODZ KIT 1:24 - 1968 Chevrolet Camaro SS


Hneď po vybalení z dizajnovo bezchybnej krabice... Stop, stop, STOPPPPPP!!! Tak a je to tu znova. Pôvodne som si chcel zapísať len krátku poznámku o tom, čo ma postretlo v hračkárni a nakoniec sa tu maniakálne vytešujem a rozpisujem o novej mánii. A tak som sa zbláznil. Ale viem, že to nebolo prvý- ani poslednýkrát, tak si to ani veľmi nevšímam :)

Menovky: ,